Najlepší mrkvový koláčik s mandľovým krémom

najlepsi-mrkvovy-kolac

 

NAJLEPŠÍ MRKVOVÝ KOLÁČIK S MANDĽOVÝM KRÉMOM

 

Verte či nie, toto je zatiaľ naj mrkváč aký som kedy robila, resp. aký som kedy jedla :) A už som ich vyskúšala veru viac. Mne osobne nechutí nahrubo postrúhaná mrkva v koláči, preto mrkvičku strúhajte radšej len na jemnejšie (alebo podľa vašej chuti). Chuť koláčika je podporená vlašskými orieškami v základe a mandľovým maslom v kréme. Nezabudnite do základu pridať aj kokosový cukor, ten s koláčikmi robí zázraky :)

Príprava je extrémne jednoduchá, tak poďme na to:

 

SUROVINY:

260g hladkej špaldovej múky

140g trstinového cukru

60g kokosového cukru

1 bal kvalitného vanilkového cukru (trstinový), prípadne pravá vanilla

3 celé vajíčka (naj domáce, ja som mala od babičky od šťastných sliepočiek :)

160g kvalitného olivového oleja (môžete kludne zmiešať pol na pol olivový a nejaký iný rastlinný)

350 g na jemnučko postrúhanej mrkvy

1 bal. pdp

1 čl škorice

1čl sušeného zázvora

štipka muškátového orieška

cca 80-100 ml kokosového mlieka (prípadne iného, kludne aj obyčajného)

100g (hrubšie) pomletých vlašských orechov

Na krém:

1 mascarpone (250g)

200g nízkotučný rozotierateľný  tvaroh 

2 PL práškového cukru (podľa chuti)

100-150ml smotany na šľahanie

1 kopcová PL mandľového masla

 

POSTUP:

V kuchynskom robote do peny našľaháme celé vajcia s cukrami (trstinový, kokosový, vanilkový). Potom pridáme olej, mlieko a prešľaháme. Už len metličkou ručne primiešame zmiešanú múku s pdp a koreninami. Do hmoty zapracujeme orechy a nakoniec mrkvu. Dáme do papierom vystlaného plechu a pečieme vo vyhriatej rúre na 180st. (horný dolný ohrev) cca 30-35 min (záleží od veľkosti plechu a hrúbky hmoty- čím vyšší, tým pečieme dlhšie)

Na vychladnutý koláčik navrstvíme krém, ktorý sme pripravili vyšľahaním mascarpone, tvarohu, smotany, cukru a mandľového masla. Dáme zatuhnúť. (Ale aj nemusíme, krém je pekne tuhý a drží tvar aj tak je mrkváčik najlepší, keď je ešte trochu teplý :)

 

NÁŠ TIP

Už naporcovaný koláčik ozdobte orieškami a posypte škoricovým cukrom, ktorý si vyrobíte doma, zmiešaním trstinového alebo kokosového cukru a škorice. Keďže do krému ide cukru už len minimálne, na vyváženie chutí je škoricový cukor na vrchu takou čerešničkou.

 

Dobrú chuť prajeme :)

 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie