Jemná bábovka zo šľahačky a špaldovej múky

slahackova-babovka

 

JEMNÁ BÁBOVKA ZO ŠĽAHAČKY A ŠPALDOVEJ MÚKY 

 

Prinášame Vám veľmi jednoduchý recept, na špaldovú bábovku so šľahačkou, ktorá je ideálna na nedeľné poobedie ku kávičke :) Kto chce, môže si bábovku poliať pomarančovou polevou. Je výborná :)

 

SUROVINY

250g hladkej špaldovej múky

50g mletej mandlovej múky

200g trstinového cukru

3 celé vajcia

vanilková pasta alebo extrakt z bourbon vanilky (nie esencia)

1/2 balíčka bio prášku do pečiva (alebo bezfosfátového)

250g šľahačkovej smotany

 

2PL šťavy z pomaranča

práškový cukor (podľa potreby a hustoty polevy)

 

POSTUP

V robote alebo ručným mixérom vyšľaháme do peny vajcia s cukrom a vanilkovou pastou. Naozaj si dajte záležať aby bola hmota poriadne napenená a nadýchaná. Potom opatrne prilejeme celú šľahačkovú smotanu a už len krátko prešľaháme. Metličkou alebo len na malých otáčkach jemne primiešame múku s mandľovou múkou a práškom do pečiva. Cesto nalejeme do poriadne maslom vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170-180 stupňov. Pečieme cca 45-50 min alebo dokým nie je upečená :)

Po upečení necháme bábovku vychladnúť a preklopíme na podnos alebo tanier, na ktorom ju budeme servírovať. Ešte teplú polejeme pomarančovou polevou, ktorú sme si pripravili zmiešaním práškového cukra a pomarančovej šťavy.

 

NÁŠ TIP

Ak máte radi naozaj šťavnatú bábovku, vytlačte si trošku viac šťavy z pomaranča. Ešte pred naliatím pomarančovej polevy si špajlou napicháme dierky do bábovky a zalejeme čistou šťavou (bábovka ju krásne vsiakne). A až potom oblejeme pomarančovou polevou.

 

Nezabudnite bábovku pripraviť aj ako darček napr. svojim najbližším a zabaliť do šikovnej krabičky, ktorú zoženiete na www.packpack.sk :) 

 

Späť do obchodu