Vegan plnený perník

IMG_6242 (1)

 

Po nejakom čase sme sa rozhodli opäť prispievať receptami na náš blog. Stále viac a viac ľudí nám píše ohľadom veganských výrobkov prípadne úplne bezmliečnych. Skôr ako niečo zaradíme do našej stálej ponuky vo vegan štýle, dávame vám možnosť si niečo vegánske upiecť aj doma:) Samy vieme, že nie všetky vegan recepty sú aj dobré, preto tu budeme zverejňovať také, ktoré máme fakt odskúšané a prešli našim "kritickým jazykom" :)

 

Upečte si tento perník a ak by sa Vám aj nechcelo piecť, zastavte sa u nás v piatok na výrobni od 10:00- 17:00 na Mudr. Alojza Churu 1 (Pod Brezinou) a možno vás bude čakať v našej vitríne, je fakt perfektný, úplne sa rozpadáva na jazyku :) A keď aj nie, určite kopec iných koláčikov bude na výber a pri kúpe troch koláčikov dostanete od nás jeden koláčik úplne ZDARMA. Budeme sa na vás tešiť :)

 

SUROVINY:

200g hladkej špaldovej múky

150g trstinového cukru

1 bal trstinového vanilkového cukru

30g prírodného kakaa

1/2 bal. prášku do perníka

1/2 čl sódy bikarbóny

štipka soli

240 ml kokosového mlieka Alpro (kludne použite aj iné rastlinné)

70 ml kokosové oleja

1 čl jablčného octu

namiesto vajec- 1 PL ľanovej múky + 3 PL teplej vody (necháme chvíľu postáť)

 

marhuľový džem

80g vegan horká čokoláda

70 ml kokosová šľahačka

 

POSTUP:

Postup nemôže byť jednoduchší :) Stačí všetky sypké suroviny premiešať zvlášť v miske a k nim pridať všetky mokré suroviny. Premiešame a vylejeme do 18cm formy. Pečieme na 175 stupňov cca 50 min. Po úplnom vychladnutí (fakt je dôležité aby bol vychladnutý, lebo sa vám rozpadne:) prerežeme na polovicu, bohato potrieme marhuľovým džemom a priklopíme druhú polovicu. Na vrch vylejeme vegan čokoládovú ganache, ktorú pripravíme tak, že zahrejeme kokosovú šľahačku do bodu varu nevaríme a pridáme čokoládu, premiešame a necháme chvíľu postáť  a opäť premiešame (musí vám vzniknúť jednoliata lesklá čokoládová "ganáž" :) Nechaáme zatuhnúť a môžeme podávať :)

 

Ak si chcete pozrieť krátke reelsko z tohoto receptu, môžete tak urobiť na našom INSTAGRAME

 

Dobrú chuť! 

 

 

 

 

Späť do obchodu